CooL: Coaching op Leefstijl

Wat is CooL?

CooL staat voor Coaching op Leefstijl; dat kan vanaf 1 januari 2019 ook met SUSAN. CooL is een groepsprogramma dat gecombineerd wordt met individuele gesprekken, een zogenaamde Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). CooL wordt volledig uitgevoerd door een geaccrediteerde leefstijlcoach. Vanaf 1 januari 2019 zit deze GLI in het basispakket, zonder gevolgen voor het eigen risico. Een prachtige kans dus om aan je gezondheid te werken! Ik ondersteun je hier graag bij.

Het doel is een gezondere leefstijl, waarbij het vooral gaat om gedragsverandering en begeleiding bij voeding en beweging. Maar ook slaap, ontspanning en stress komen aan bod. Elke kleine verandering kan al gezondheidswinst opleveren! Uiteindelijk gaat het erom dat je in kleine stapjes zélf gezondere keuzes maakt, je eigen doelen stelt die passen bij jouw leven; dáárdoor kan je het volhouden! 

Samen met SUSAN is er voor iedere CooL deelnemer 2 jaar lang begeleiding.

Voor wie is het bedoeld?

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders kampt met overgewicht, vooral voor deze groep mensen is CooL bedoeld. Daarnaast kan het zo zijn dat je een groter risico hebt op diabetes of hart-en vaatziekten. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, verloopt de verwijzing via de huisarts of praktijkondersteuner.

In cijfers: heb je een BMI tussen 25 en 30 én heb je (een hoger risico op) diabetes, hart- en vaatziekten? Ben je achttien jaar of ouder? Óf heb je een BMI boven de 30?

Om je BMI te berekenen heb je je gewicht en lengte nodig. Daarna bereken je je BMI als volgt:

Gewicht : lengte x lengte (in meters) = BMI

Bijvoorbeeld: Je weegt 85 kilo en bent 1 meter 65 lang. Je hebt dan een BMI van 85 : (1.65 x 1.65) = 31.2

 

Val je nét niet in de doelgroep maar wil je het programma wel volgen? Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden. Ik help je hier graag mee op weg.

Hoe ziet het programma er precies uit?

CooL bestaat uit een combinatie van 16 groepsbijeenkomsten/workshops en 8 individuele coachgesprekken. Tijdens de workshops van anderhalf uur komen verschillende leefstijlthema’s aan bod. 

De thema’s van de (eerste 8) groepsbijeenkomsten zien er als volgt uit:

1: Kleine aanpassingen, groot effect, kleine acties leiden tot succes

2: Kom in beweging, actie!

3: Lekker eten geeft structuur aan je dag, gezonde voeding, eten met aandacht

4: Slapen, ontspannen en stress (SOS)

5: Gezond leven is plannen, time management

6: Hoe maak ik acties tot succes?

7: Gezond in het weekend, uit eten, snacks, feestjes

8: Hoe houd ik goed gedrag in stand, hoe blijf ik in beweging?

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Stuur me gerust een mail of bel me! Ik voer CooL uit samen met 3 collega's van Leefstijlcoaching Den Bosch; dat betekent dat je altijd heel snel kan starten.

Ook kun je meer info vinden op Expertisecentrum Leefstijlinterventies.

Logo CooL.png

"Ik doe mee aan het Cool programma en ik moet zeggen dat het me aangenaam verrast. In mijn hoofd gebeurt er veel en ik maak al andere keuzes met mijn boodschappen en beweeg meer. Susan begeleidt ons heel persoonlijk op een aangename manier. Ook tijdens de groepsgesprekken krijgt iedereen persoonlijke aandacht op een respectvolle manier. Iedereen heeft een andere reden om deel te nemen en hier wordt echt aandacht aangegeven. De sfeer in de groep is goed en we lachen ook, soms als boeren met kiespijn, maar dat mag de pret niet drukken. We steunen elkaar, ondersteund door Susan en gaan ervoor!" -Anoniem

"Cool is een programma voor iedereen die zichzelf nu echt eens de tijd en ruimte gunt om te veranderen. Om stap voor stap te leren, uit te proberen en toe te passen wat voor jou werkt. Dat doen in een groep leverde voor mij veel tips, handvaten, herkenning en plezier op zonder verdere verplichtingen.


Susan is als coach een warm en vriendelijk mens. Ze is vooral ook sterk in t vinden en aanwijzen van jouw uitdaging. Ze vertelt je wat naar haar inzicht en kennis voor jou nodig is, maar laat daarna volledig de keuze aan jou. Geen wijzende vinger of kritische vragen maar haar sterkte zit in het oordeelloos kijken naar jou als persoon én naar de stappen die je uitprobeert en toepast. Ik heb haar ervaren als een supporter langs de weg die aanmoedigt en je opvangt als je bijna dreigt te vallen.
Een wegwijzer zonder routebepalend te zijn: dat zijn de beste coaches!" -Mia