CooL: Coaching Op Leefstijl

Wat is CooL?

CooL staat voor COaching Op Leefstijl; dat kan vanaf 1 januari 2019 ook met SUSAN. CooL is een groepsprogramma gecombineerd met individuele gesprekken, een zogenaamde gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). CooL wordt volledig uitgevoerd door een geaccrediteerde leefstijlcoach. Vanaf 1 januari 2019 zit deze GLI in het basispakket, zonder gevolgen voor het eigen risico. Een prachtige kans dus om aan je gezondheid te werken!

Doel is een gezondere leefstijl, waarbij het vooral gaat om gedragsverandering, en begeleiding bij voeding en beweging. Ook slaap, ontspanning en stress komen aan bod. Elke verandering kan al gezondheidswinst opleveren! Uiteindelijk gaat het erom dat je gezondere keuzes zélf maakt, je eigen doelen stelt; dáárdoor kan je het volhouden!

Leefstijl veranderen vraagt natuurlijk in kleine stappen inzet, tijd en energie. Daarom bestaat het programma uit een basisprogramma van 8 maanden en daarna een onderhoudsprogramma van 16 maanden. Samen met SUSAN is er voor iedere CooL deelnemer dus 2 jaar lang begeleiding!

Voor wie is het bedoeld?

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders kampt met overgewicht, vooral voor deze groep mensen is CooL bedoeld. Daarnaast kan het zo zijn dat je een groter risico hebt op diabetes of hart-en vaatziekten. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, verloopt de verwijzing via de huisarts of praktijkondersteuner.

In cijfers: heb je een BMI tussen 25 en 30 én heb je (een hoger risico op) diabetes, hart- en vaatziekten? Ben je achttien jaar of ouder? Óf heb je een BMI boven de 30?

Om je BMI te berekenen heb je je gewicht en lengte nodig:

gewicht : lengte x lengte (in meters) = BMI

Bijvoorbeeld; Je weegt 85 kilo en bent 1 meter 65 lang. Je hebt dan een BMI van 85 : (1.65 x 1.65) = 31.2

 

Val je nét niet in de doelgroep maar wil je het programma wel volgen? Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Hoe ziet het programma er precies uit?

CooL bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten en individuele coachgesprekken. Tijdens het basisprogramma zijn er acht groepsbijeenkomsten van anderhalf uur waarin verschillende leefstijlthema’s aan bod komen. Ook heeft iedere deelnemer vier individuele coaching gesprekken met SUSAN, waaronder het intake gesprek.

De thema’s van de groepsbijeenkomsten zien er als volgt uit:

1: Kleine aanpassingen, groot effect, kleine acties leiden tot succes

2: Kom in beweging, actie!

3: Lekker eten geeft structuur aan je dag, gezonde voeding, eten met aandacht

4: Slapen, ontspannen en stress (SOS)

5: Gezond leven is plannen, time management

6: Hoe maak ik acties tot succes?

7: Gezond in het weekend, uit eten, snacks, feestjes

8: Hoe houd ik goed gedrag in stand, hoe blijf ik in beweging?

Daarna start het zogenaamde onderhoudsprogramma. Dat heeft eenzelfde opzet als het basisprogramma maar is vooral gericht op het voorkomen van terugval. De totale duur van het CooL-programma is twee jaar.

Heb je vragen, of wil je je aanmelden, stuur me gerust een mail of bel me!

Ook kun je meer info vinden op www.leefstijlinterventies.nl

Susan van Kempen

06 18550003

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Leefstijlcoach Vught

KvK-nummer 70397384

 

Privacy

Klachtenportaal Zorg

Logo_LCDB_RGB_staand.jpg
Logo CooL.png

© 2020 Susan van Kempen