top of page
bruggetje.jpg

Kies voor jezelf en zie wat jij zélf kan doen om in je kracht te komen.

Werk aan een positieve blik op de toekomst en meer grip op jouw vitaliteit vanuit  voeding, bewegen, slapen en ontspanning.

GEZONDE LEEFSTIJL EN PSYCHOSOCIALE NAZORG BIJ KANKER

 

Kanker zet je leven op zijn kop

Ná de behandelingen van kanker valt het niet altijd mee de draad van het leven op te pakken. Tijdens de behandelingen ben je vaak aan het overleven. Alle aandacht is hierop gevestigd. Als dan het moment is gekomen dat je wordt “uitgezwaaid” door het ziekenhuis, komt het moment van doorleven.

 

De draad van het leven weer oppakken en weer gaan meedraaien in de maatschappij kan dan lastig zijn. Emoties, zoals angst, somberheid of onzekerheid spelen vaak een rol. Als gevolg van de zware behandelingen kan er ook sprake zijn van lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, neuropathie, geheugenverlies, verlies van lichaamsfuncties.

 

Hoe pak je de draad weer op?

Kanker raakt je in je identiteit. Waar start je als je klaar bent met de behandelingen? Hoe kun je het beste herstellen? Hoe pak je het leven weer op? Hoe kun je een goede balans vinden? Het is niet vreemd dat je kampt met vragen als: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Problemen in de relatie met de partner, naasten, werkgever kunnen ook meespelen.

 

Leefstijlcoaching

Gezonde leefstijl bij kanker heeft een positief effect. Bijvoorbeeld op de mogelijke bijwerkingen van de behandeling. Op het herstel na behandeling kan gezond leven positieve gevolgen hebben. Ook vermindert een gezonde leefstijl het risico op terugkeer van kanker.

 

Of jouw persoonlijke doelen nu op het gebied van voeding, bewegen, nachtrust, stress, ontspanning of een ander terrein liggen; het gaat om de juiste balans die bij jou als persoon past. Een nieuwe, gezondere leefstijl gaat op lange termijn bij jou horen en raakt geïntegreerd in jouw leven zó dat het je geen moeite kost maar juist energie oplevert.

 

Combinatie leefstijlcoaching en psychosociale nazorg bij kanker

Er is een duidelijke toegevoegde waarde om leefstijlcoaching en psychosociale nazorg bij kanker samen te brengen. Onder eigen regie gaan we op zoek naar voor jóu passende praktijkgerichte oplossingen, die een positief effect zullen hebben op jouw gezonde leefstijl en kwaliteit van leven na de behandeling.

 

  • Psychosociale nazorg bij kanker zorgt ervoor dat je tijd neemt om stil te staan bij wat je is overkomen. Én ook de blik op de toekomst: hoe kan je deze op een positieve manier tegemoet treden.

  • Leefstijlcoaching benadert gezondheid vanuit voeding, beweging, slapen, stress en ontspanning. Naast informatie hierover komt energiemanagement en duurzame gedragsverandering aan bod.

 

De kracht van groepsbijeenkomsten

Men vindt bij elkaar her- en erkenning. Een half woord is genoeg. Iedereen spreekt dezelfde taal, ook al bewandelt ieder zijn of haar eigen pad. Het is van enorme toegevoegde waarde van elkaar te horen waar iemand tegen aan loopt, tips te delen en elkaar mentaal te steunen. Hierdoor voel je je vaak minder eenzaam in het herstelproces. De wereld gaat namelijk weer verder en er is niet elke dag aandacht voor iemand die herstelt na kanker.

Programma

De groep bestaat uit ca 10-12 deelnemers.

 

Voor wie?

Vrouwen en mannen die het medische traject van kankerbehandeling hebben afgerond en graag zélf verder willen werken aan duurzaam herstel.

 

Duur?

Traject van 6 maanden met:

-        12 groepsbijeenkomsten.

-        3 individuele gesprekken.

 

Eigen bijdrage:

€395 inclusief BTW.

 

Door wie?

De bijeenkomsten worden wisselend gegeven door twee coaches.

  • Susan van Kempen: BLCN-geaccrediteerd leefstijlcoach.

  • Nienke Loeffen: coach na kanker, verzorgt het onderdeel psychosociale nazorg. Zij is daarnaast ervaringsdeskundige. Zie ook haar website www.doormetleven.nl

 

Wil je meer informatie of je aanmelden? Dat kan via de contactpagina op deze website.

bottom of page